Gminne Punkty

UWAGA RODZICE !!!

Fundacja Edukacyjne Drogi Polek i Polaków informujemy,  że rozpoczęły się zapisy na nowy rok szkolny 2015 /2016  dzieci w wieku 3 i 4 lata  do bezpłatnych punktów przedszkolnych w Górsku i Łążynie. Punkty czynne są pięć godzin zegarowych dziennie. Punkt w Górsku działa w pomieszczeniach Domu Kultury,  a punkt w Łążynie działa w szkole.
Do punktu przedszkolnego można zapisywać dzieci w wieku    3 i 4 lata,  w wyjątkowych przypadkach można zapisywać dziecko,  które ukończyło 2,5 roku życia

W punktach pracują Panie nauczycielki, które stwarzają miła i fachową atmosferę dla dzieci. Dzieci uczestniczą w ciekawych zajęciach oraz biorą udział w różnych wydarzeniach z życia przedszkola (np. Jasełka, Dzień Babci i Dziadka, zabawy karnawałowe,  itp.)  W punktach prowadzona jest bezpłatna logopedia dla wszystkich dzieci. Nadzór pedagogiczny w punktach prowadzi  Pani Markowska Iwona – nauczyciel dyplomowany.  Do pomocy w punktach zatrudnione są również panie, które pomagają dzieciom między innymi w: posiłkach, toalecie, spacerach, itp.. Panie te razem z nauczycielkami czuwają nad całym bezpiecznym pobytem dzieci w przedszkolu.

Zapisy dzieci proszę dokonywać u Pań nauczycielek w ww. punktach lub proszę dzwonić do Fundacji pod nr telefonu 697-383-588

Z poważaniem,
Wiesław Żyłkowski